19:28 / 30.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Ministarstvu zdravstva gotovo 670 mil. kn za posljedice epidemije

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada je preraspodjelila proračunska sredstava za ovu godinu te osigurala 669.214.996 kuna na pozicijama Ministarstva zdravstva za povećani transfer HZZO-u za podmirenje obveza nastalih kao posljedica epidemije koronavirusa.
Vlada je na telefonskoj sjednici preraspodjelila proračunska sredstava za ovu godinu te osigurala 669.214.996 kuna na pozicijama Ministarstva zdravstva za povećani transfer HZZO-u za podmirenje obveza nastalih kao posljedica epidemije koronavirusa.

➡️ Koronavirus - nove informacije 
➡️ U Arenu primljen 21 novi pacijent s COVID-om, 17 s područja Siska i Petrinje 

Sredstva su osigurana smanjenjem rashoda u okviru Državnog proračuna RH za 2020.,  navodi se u priopćenju.

Riječ je najvećim dijelom o smanjenju na pozicijama Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 299,6 milijuna kuna, Ministarstva znanosti i obrazovanja 58,6 milijuna kuna, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture 44,6 milijuna kuna, Ministarstva zdravstva 44,4 milijuna kuna, Ministarstva unutarnjih poslova 43 milijuna kuna, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 33,5 milijuna kuna, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja 24,3 milijuna kuna, Ministarstva hrvatskih branitelja 20,3 milijuna kuna, te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u iznosu od 20,3 milijuna kuna.

Na telefonskoj je sjednici donesena i Odluka o imenovanju članova Povjerenstva za provedbu Rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna RH za ovu godinu za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa na području Sisačko-moslavačke županije.

Donesena je i Odluka o imenovanju članova Povjerenstva za provedbu Rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa na području Zagrebačke županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!