07:59 / 24.10.2019.

Autor: D.M./HRT

Ministre pred Vladom dočekali umirovljenici

Foto: ilustracija, DuskoJaramazPIXSELL

Foto: ilustracija, DuskoJaramazPIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predali su Vladi otvoreno pismo zbog ignoriranja njihova zahtjeva da se poveća cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje.
Ministre su prije sjednice Vlade, na Trgu svetog Marka dočekali predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske. Ministrima su predali su otvoreno pismo zbog ignoriranja njihova zahtjeva da se poveća cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje. Za razliku od većine ministara koji su pismo uzeli, ministar Marko Pavić to nije učinio.- Stotinjak tisuća umirovljeika izgubilo je zadnjih godina pravo na dopunsko zdravstveno osiguranje. Najsiromašniiji se kažnjavaju, oni će morati umirati na nogama, sa svojim mizernim penzijama. Oko 98 posto mirovina je ispod prosječne hrvatske plaće, a njih 55 posto je ispod linije siromaštva od 2.485 kuna, kazala je Jasna Petrović, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske.Naime, prihodni cenzus nije se mijenjao još od 2004. godine i iznosi 1.939 kn za samc, a samo u posljednjih godinu dana pravo na besplatno dopunsko osiguranje izgubilo je čak 10 tisuća umirovljenika.  Mi tražimo da cenzus bude 2.485 kni da se svake godine usklađuje, naglasila je Petrović.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!