12:14 / 10.05.2018.

Autor: HRT

Ministri o e-mailovima

-

-

Foto: - / -

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prije sjednice Vlade na pitanja novinara odgovorio je da on ne piše, nego kontrolira prijedloge zakona te da službene e-mailove šalje sa službene, a privatne s privatne adrese.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prije sjednice Vlade na pitanja novinara služi li se privatnim mailom u izradi zakona odgovorio je da on ne piše, nego kontrolira prijedloge zakona te da službene e-mailove šalje sa službene, a privatne s privatne adrese.

Inače se ja, da vam budem iskren, tim mailovima malo i koristim, dometnuo je ministar Butković. 

I ministra uprave Lovru Kuščevića novinari su pitali s koje e-adrese šalje poruke, a on im je odgovorio da se u komunikaciji služi svime što mu je u danom trenutku dostupno, i privatno i službeno, kako bi kvalitetno obavljao svoj posao.
Koristim i službeni i privatni mail, ovisno gdje se nalazim, gdje ima signala, koje računalo imam sa sobom, koji mobitel. Primam i šaljem mailove s nekoliko adresa, i privatnih i službenih, rekao je.


Na pitanje vidi li neki problem u načinu komunikacije Martine Dalić odgovorio je kako je "najbitnije da se nije dogodila ekonomska tragedija, da je lex Agrokor polučio svoj rezultat, da je spašena firma i stotine radnih mjesta. Jučer su premijer Plenković i potpredsjednica Dalić objasnili cijelu situaciju, oni smatraju da je sve rađeno po zakonu", istaknuo je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je novinarima da ima službeni i privatni mail i da je sve transparentno te novinarima poručio da mogu pročitati i privatni. Što se tiče elektroničke komunikacije Martine Dalić rekao je kako se ništa nije dogodilo i da se sve znalo i prije.

Ministrica demografije Nada Murganić rekla je da ona, kada piše prijedloge zakona, komunicira i usmeno i mailom. Ni ona ne vidi problem u dopisivanju ministrice Dalić.

Divjak: Privatni za privatno

Kada je riječ o pisanju zakona, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako je jedan od načina pisanja zakona osnivanje radnih skupina i povjerenstava koji rade na određenim prijedlozima. Ti se prijedlozi daju ministru, koji je na kraju odgovoran za sam zakon. A što se tiče plaćanja, većina tih povjerenstava se ne plaćaju, rekla je Divjak. Što se tiče komunikacije privatnim mailom, Divjak je rekla da se njime služi u privatne svrhe. Važno je da i mi naše protokole koji vrijede za državne dužnosnike stvarno unaprijedimo, ali mislim da je to zadaća koja je pred nama, smatra Divjak.

Na pitanje novinara kako gleda na poteze potpredsjednice Vlade Martine Dalić Divjak je odgovorila kako je važno da se sve ovakve situacije razjasne i da postoji jasna komunikacija. Ministrica Dalić stala je pred novinare, dala je određene odgovore, ja sam sigurna da ćete od nje dobiti i druge odgovore i da sve te procese treba razjasniti, rekla je Divjak.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!