12:31 / 21.07.2020.

Autor: HRT

Ministri prije posljednje sjednice Vlade

-

-

Foto: - / -

Ministar državne imovine dobiva novu snagu s graditeljstvom i prostornim planiranjem, rekao je uoči posljednje sjednice Vlade u ovome sastavu Mario Banožić, ministar državne imovine.

- Mislim da je ideja jako dobra, rješavat će se imovinsko-pravni odnosi i za rješavanje tehničke dokumentacije, to je jedna velika sigurnost za sve buduće investicije.

Na pitanje je li spreman preuzeti nove resor i koji su mu prioriteti, rekao je da će biti u skladu s proračunom, no nastavit će s modernizacijom vojske, edukacijama i razvojem infrastrukture.


Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, rekao je da se važnost članstva u EU-u pokazala iznimnom, komentirajući dogovor u Bruxellesu.

- Ponosni smo na naše članstvo, na postignuća, i slijedi nam drugi dio posla, a to je vezano za povlačenje sredstava, dodao je.

Na pitanje o suradnji s ministrom Banožićem, rekao je da vjeruje u vrlo dobru suradnju.


- Što se tiče ministarstva poljoprivrede, mogu reći da sam najzadovoljnija, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Navela je uspjehe učinjene tijekom njezina mandata, krenuli su i u daljnje korake. Osvrnula se i na mljekarsku industriju, kaže da ti problemi nisu od jučer.


Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je, odgovarajući na novinarsko pitanje čime je najzadovoljniji, rekao da je najzadovoljniji dobivanjem 22 mlrd. €.

- To je jako važno za gospodarski oporavak i ravnomjerni razvoj Hrvatske, naglasio je.


Ministar financija Zdravko Marić je rekao da smo jako dobro prošli s iznosom dogovorenim u Bruxellesu, sada treba pripremiti sve projekte jer je riječ o namjenskim sredstvima.

- Ovo može biti jedna velika prilika za Hrvatsku, ne samo u smislu oporavka na koji najviše u ovome trenutku stavljamo naglasak nego i u strukturnom iskoraku, rekao je.


Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  osvrnula se na spajanje tog ministarstva s ministarstvom rada. Rekla je da su, gledajući iskustva europskih zemalja, ta dva sustava zajedno. Ne žali ni za čim, sa sobom nosi samo pozitivna iskustva. Naglasila je da radnici koji rade u sustavu socijalne skrbi rade sjajan posao. 

- Svi oni imaju moj duboki naklon i moje duboko poštovanje, dodala je.


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je rekao da je zadovoljan radom svog resora u posljednje četiri godine, da je mnogo toga  učinjeno. Zadovoljan je restrukturiranjem autocesta, no dodao je da uvijek može bolje te da će to pokazati u drugom mandatu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!