08:15 / 13.09.2018.

Autor: I.M./Hina

Ministri s premijerom u obilasku Uljanika

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radnici Uljanik grupe s nestrpljenjem očekuju današnju sjednicu Vlade u Puli. Za sada se samo zna da će na sjednici biti predstavljena povijest hrvatske brodogradnje i zatečeno stanje.
Premijer Andrej Plenković stigao je u četvrtak iza 11 sati zajedno s ministrima u pulsko brodogradilište Uljanik, te krenuo u obilazak brodogradilišta s predstavnicima Uporave i radnika Uljanika, te čelnicima Grada Pule i Istarske županije.Radnici Uljanik grupe s nestrpljenjem očekuju današnju sjednicu Vlade u Puli. Za sada se samo zna da će na sjednici biti predstavljena povijest hrvatske brodogradnje i zatečeno stanje.
 

Stanje u Uljaniku bila je tema sinoćnjeg Otvorenog.

Boravak u Istarskoj županiji premijer i ministri počinju posjetom Pazinu, gdje će se Plenković sastati sa županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Renatom Krulčićem te predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Slokovićem, a zatim sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Premijer Plenković nakon toga će posjetiti brodogradilište Uljanik, koje je u problemima i za koje se, kao i za cijelu Uljanik grupu, traži rješenje putem restrukturiranja i strateškog partnera. Plenković će se sastati i s predstavnicima Uprave, sindikata i radnika.

Zatim će premijer obići gradilište adaptacije i dogradnje Arheološkog muzeja Istre, a nakon toga razgovarati s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem i županom Flegom.

Slijedi Vladina sjednica, na čijem je dnevnom redu i 25 točaka koje se odnose na projekte vezane uz grad Pulu i Istarsku županiju.

Među njima su zaključak o iskazivanju namjere za darovanje dijela Vojnog letjelišta Pula općini Ližnjan-Lisignano, odluka o osnivanju Povjerenstva za pripremu i realizaciju turističkog razvojnog projekta "Veliki Brijun" te nekoliko zaključaka vezanih uz građenje, održavanje i rekonstrukciju prometne infrastrukture.

Na dnevnom je redu i odluka o sklapanju Sporazuma o utvrđivanju uvjeta, prava i obveza za realizaciju više projekata - bivšeg vojnog kompleksa Muzil, lokaliteta Hidrobaza te uvale Saccorgiana.

Od Vlade će više gradova i općina u Istarskoj županiji na dar dobiti nekretnine za različite projekte od javnog interesa.

Nakon sjednice predviđeno je potpisivanje niza ugovora, odluka i sporazuma važnih za Pulu i Istarsku županiju.

Boravak u Istarskoj županiji Vlada završava posjetom Umagu, u kojem će se premijer sastati s predstavnicima Ceha ribara Istarske županije i ribarima iz Savudrije i Umaga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!