10:32 / 27.09.2018.

Autor: M.M./Hina

Ministri vjeruju svojim vozačima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministri su uoči sjednice Vlade rekli kako vjeruju svojim vozačima. Ministar Kuščević odbacio je kritike oporbe da je afera s lažnim SMS-ovima unutarstranački obračun u HDZ-u.
Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je kako "nema što skrivati pred svojim vozačem". Odbacio je kritike oporbe da je afera s lažnim SMS-ovima unutarstranački obračun u HDZ-u u kojem se zlorabe državne institucije.

Kuščević je pred Banskim dvorima rekao kako ne pazi što govori pred svojim vozačem, jer nema što skrivati. Posao političara i ministra je javni posao. Sve što radim, radim normalno, normalno komuniciram, ustvrdio je dodavši kako njegovo ministarstvo ima tri vozača - jedan vozi njega, a dvojica državne tajnike i pomoćnike.

Kušćević je odbacio kritike oporbe da HDZ-ovci u aferi "SMS" koriste državne institucije za unutarstranački obračun.
Oporba mora razumjeti da Vlada radi svoj posao, kao i nadležne institucije. I nema nikakve veze ili korelacije između ta dva postupka. Ako oporbi nije jasno da smo odvojili pravosuđe, istragu, policiju i Uskok od policije, onda neka se malo zamisle jer ne radimo po njihovim principima.Na pitanje u kakvom je odnosu s Milijanom Brkićem rekao je da su "dobri prijatelji", a o mogućim sankcijama unutar HDZ-a kazao je: Vidjet ćemo, pustimo neka institucije dovrše svoj posao i onda ćemo razgovarati.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je da on osobno vjeruje svom vozaču.
Vozač je osoba koja sa mnom prolazi desetke tisuća kilometara i nepovjerenje ne dolazi u obzir, istaknuo je Ćorić.I ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak novinari su uoči Vladine sjednice pitali o vozačima, na što je odgovorila da ima dva vozača, a komunikacija s njima je dobra.I ministri Gabrijela Žalac i Gari Cappelli rekli su kako vjeruju svojim vozačima i smatraju ih profesionalcima, uslijed afere "SMS" u kojoj je uhićen vozač ministra poljoprivrede zbog curenja informacija.

Zašto ne? Mislim da imam povjerenja u njega, od prvog dana je sa mnom, prije mene je vozio ministre iz raznih stranaka. U njemu vidim samo profesionalnost, kazao je ministar turizma Gari Cappelli.

Na novinarsko pitanje treba li se Milijan Brkić sam javiti u USKOK i kako komentira sukobe unutar HDZ-a, Cappelli je rekao da postoje stranačka tijela koja se time bave.Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac na novinarsko pitanje hoće li u aferi "SMS" biti političkih posljedica rekla je da "vjerojatno hoće", no nije precizirala za koga.

Komentirala je i odnos sa svojim vozačem, s kojim kaže da se slaže "jako dobro", te je napomenula: "Imam samo jednog vozača".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!