15:31 / 06.09.2019.

Autor: HRT

Ministrica Bedeković : Do kraja rujna puna zaštita socijalnih radnika

Nikola Cutuk/PIXSELL

Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U paketu mjera je i uvođenje statusa službene osobe za sve stručne radnike u sustavu, pa je već pokrenut postupak izmjena i dopuna Kaznenog zakona.
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković rekla je u petak u Sisku da je do kraja rujna nužno ostvariti punu fizičku i tehničku zaštitu socijalnih radnika u centrima za socijalnu skrb kako se ne bi ponovili tragični slučajevi poput onog u Đakovu.

-
S osiguravanjem optimalnih uvjeta rada nemamo što čekati pa je Ministarstvo već pristupilo nužnim mjerama. U svim centrima i podružnicama angažirat će se zaštitarske službe, te će se uvesti detektori metala. U paketu mjera je i uvođenje statusa službene osobe za sve stručne radnike u sustavu, pa je već pokrenut postupak izmjena i dopuna Kaznenog zakona. Isto tako poduzeli smo i korake u djelotvornijoj suradnji s mjerodavnim ministarstvima radi što brže razmjene informacija - rekla je ministrica Bedeković tijekom radnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji.

Nakon sastanka s ravnateljima centara za socijalnu skrb i predstojnicima podružnica na području županije, te ravnateljima ustanova iz područja socijalne skrbi, izrazila je zadovoljstvo uzornom suradnjom tih državnih ustanova s lokalnim i županijskim vlastima, za koju je rekla da može biti primjer dobre prakse. Također je istaknula važnost kandidiranja za financijska sredstva iz fondova EU-a kako bi se u tim ustanovama osigurali optimalni materijalni uvjeti.

Ministrica Bedeković obišla je i centre za socijalnu skrb u Sisku i Novskoj, te sisački Dječji dom Vrbina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!