20:50 / 25.10.2020.

Autor: M.M./Hina

Ministrica Brnjac pozitivna na koronavirus, u samoizolaciji dvojica ministara

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću.
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na koronavirus, pa je zbog njezinog jučerašnjeg sudjelovanja na sastanku u Vladi mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara, a ostalim nazočinima mjera pasivnog nadzora, izjavio je Hini glasnogovornik Vlade.

➡️ Milinović i članovi uže obitelji pozitivni na koronavirus
➡️ Vlada pozvala građane da doniraju za borbu protiv koronavirusa
➡️ Stožer: Mobilizicija Arene i nove mjere
➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Koronavirus - najnovije informacije    
➡️ HUBOL pozvao liječnike u Saboru: To nije prozivka već apel za pomoć 


Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac.

- Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je danas testiranje na prisutnost koronavirusa, a rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus, rekao je glasnogovornik Marko Milić.

Dodao je da je ministrica danas osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati. Istaknuo je i da je dobrog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom.

- Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa. Samoizolacija je određena i članovima njene obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati, naveo je Milić.

U Vladi je jučer održan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac.

- S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac, rekao je Milić.

Glasnogovornik Vlade dodao je da su tijekom cijelog sastanka svi sudionici nosili zaštitne maske.

- Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od dva metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus, naveo je Milić.
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!