Ministrica Divjak negativna na koronavirus

14.07.2020.

12:41

Autor: Nikolina Ćosić/Dnevniki/IMS/M.Š./I.Z./HRT

default error photo
Mediji, pozivajući se na neslužbene izvore, prenose da je državna tajnica bila na svadbi u Zadru, nakon čega se nije testirala i bila u samoizolaciji, a po povratku u Zagreb sudjelovala je na kolegiju dužnosnika te drugim sastancima.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak negativna je na koronavirus. Objavila je to na svom facebook profilu i poručila da su svi danas testirani iz Ministarstva također negativni.

Kazala je i da će svi do 22.7. ostati u samoizoalciji, zbog mjera opreza.

Epidemiolozi će i dalje raditi na utvrđivanju kontakata i propisivati mjere za zaposlenike MZO-a ako utvrde potrebu, dodala je Divjak.

Državna tajnica u Ministarstvu, Ivana Franić, pozitivna je na koronavirus te su se zbog toga svi iz MZO-a trebali testirati.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je zašto ministri i premijer ne moraju u samoizolaciju bez obzira na to što su bili na sjednici s ministricom. 

- Tamo je bila prisutna ministrica Divjak koja je kontakt zaražene. Međutim, za čitavo vrijeme trajanja sjednice koja je trajala sat vremena su svi imali maske. Dakle, i ministrica Divjak i svi ostali su imali maske, što znači da čak ako ministrica Divjak postane pozitivna, sudionici tog sastanka ne trebaju u samoizolaciju, rekao je Capak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!