22:14 / 29.05.2020.

Autor: Domenika Bratović-Vela/Dnevnik/IMS/HRT

Ministrica Divjak odbacila kritike sindikalnih čelnika

-

-

Foto: - / -

Ministrica je istaknula da sve europske zemlje pomažu učenicima u ovoj, za sve izvanrednoj i neizvjesnoj nastavnoj godini.
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak odbacila je kritike sindikalnih čelnika da uredba Vlade o olakšavanju kriterija za prolazak razreda štiti loše učenike, pokazuje da se i bez učenja može uspješno završiti razred te da znači izravno upletanje u autoritet učitelja i nastavnika.

Istaknula je da sve europske zemlje pomažu učenicima u ovoj, za sve izvanrednoj i neizvjesnoj nastavnoj godini.

- Nikome ne treba pomoć ministrice da spasi učenike i njihove roditelje od zlih nastavnika. Ako je netko stalno uz učenike, to su učitelji i nastavnici, rekao je Branimir Mihalinec, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjem školstvu.

- Mi smo išli jednim srednjim putem, umjerenim putem, gdje smo za najmlađe osigurali da se ne pada razred od 1.-4. razreda, a za starije da imaju više prilika, ali opet moraju se sve negativne ocjene ispraviti, u tom kontekstu vodimo računa zašto smo ovdje i kome treba pomoći, rekla je ministrica Divjak.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!