Ministrica Divjak sa studentima STEM Games

12.05.2018.

12:01

Autor: M.M./Hina

default error photo
Ministrica Blaženka Divjak posjetila je sudionike međunarodnog natjecanja u znanju i sportu "STEM Games", koje je u Taru kraj Poreča okupilo 1400 studenata iz 11 hrvatskih sveučilišta i fakulteta te sveučilišta iz Sarajeva.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je sudionike međunarodnog natjecanja u znanju i sportu "STEM Games", koje je u Taru kraj Poreča okupilo 1400 studenata iz jedanaest hrvatskih sveučilišta i fakulteta te sveučilišta iz Sarajeva.

Na natjecanju, koje je počelo u utorak 8. svibnja i završava sutra, studenti su se odmjeravali u primjeni stečenog znanja i različitim sportskim disciplinama kako bi što bolje predstavili svoje fakultete. Cilj natjecanja je poticanje interdisciplinarnosti i promocija sveučilišnoga sporta i zdravog načina života.

Ministrica je rekla kako je to dobra prigoda da se promovira STEM zanimanja (prirodoslovna, tehnološka, inženjerska i matematička), koja su zanimanja budućnosti pogotovo na način gdje se tome pristupa multidisciplinarno i gdje je naglasak na rješavanju problema. Upravo to resorno ministarstvo potiče, rekla je Divjak.

Ove godine smo prvi put osigurali 3400 stipendija isključivo za STEM zanimanja i pritom smo uključili i brucoše, što je, smatram, od iznimne važnosti kako bismo potaknuli upis na STEM fakultete, kazala je ministrica Blaženka Divjak. Naglasila je i da se, prvi put, nije trebalo prijavljivati, nego su STEM stipendije pravo studenta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!