12:36 / 04.01.2018.

Autor: HRT

Ministrica Divjak: Situacija u OŠ Matije Gupca je ozbiljna

-

-

Foto: - / -

Ministrica Divjak istaknula je da je situacija u zagrebačkoj OŠ Matije Gupca ozbiljna te najavila da će joj Ministarstvo staviti na raspolaganje svoj krizni tim za psihološku potporu.
Situacija u OŠ Matija Gupca ozbiljna je i zato smo hitno kontaktirali ravnateljicu, trenutačno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku potporu Ministarstva, napisala je Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na svojem Facebook profilu.

Medije je pritom pozvala da budu maksimalno oprezni pri izvještavanju s obzirom na to da je riječ o maloljetnim učenicima.

Proteklih su se dana u medijima pojavile informacije da roditelji djece koja su pohađala vjeronauk u toj školi, pred kojom je vjeroučitelj Krešimir Bagarić 29. studenoga izgovorio neprimjerene rečenice, nisu dali pristanak za saslušanje djece na policiji i tužiteljstvu, a kasnije moguće i na sudu.

Vjeroučitelju Bagariću Županijski sud u Zagrebu na prijedlog Općinskoga državnog odvjetništva u Zagrebu, odredio je istražni zatvor kako bi ga se ispitalo zbog sumnje na poticanje na nasilje i mržnju.

Istražni zatvor određen mu je, kako je navelo Općinsko državno odvjetništvo, zbog osnovane sumnje da je u studenom na satu vjeronauka u osmom razredu iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti te time učenicima nametao te stavove i "izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti".Pokrenut postupak za izvanredni otkaz vjeroučitelju Bagariću

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!