14:45 / 27.07.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

Ministrica Žalac uputila poruku 'ekipi' iz Mosta

-

-

Foto: - / -

Ministrica Žalac reagirala je na komentar saborskih zastupnika Mosta da Zakon o otocima ne donosi ništa novo, te da je riječ o premijerovu PR-u.
Prilikom potpisivanja ugovora o 100 milijuna kuna vrijednim projektima u istarskoj županiji, ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u Puli je reagirala na komentar saborskih zastupnika Mosta da Zakon o otocima ne donosi ništa novo, te da je riječ o premijerovu PR-u.

Saborski zastupnici Bulj, Grmoja i ostala ekipa iz Mosta treba prvo jasno naučiti čitati proračun. To je prva stvar, a druga stvar moje pitanje njima je što su oni napravili dok su bili članovi u vladi, i što su napravili i za svoje područje, rekla je Žalac.Naime, saborski zastupnici Nikola Grmoja i Miro Bulj poručili su jučer kako Vladin prijedlog novog zakona o otocima ne donosi otočanima ništa novo, da se radi samo o premijerovu PR-u.

Regulirana su neka prava, ali pravo na pitku vodu, pomorski i cestovni prijevoz definirani su postojećim zakonima, i tu nema ništa novo, kaže Grmoja koji drži da za bolji život otoka i otočana treba urediti katastar i zemljišne knjige, digitalizirati javnu upravu, osigurati energetsku neovisnost, utvrditi strategiju razvoja otočnog turizma. Predloženi zakon neće donijeti bolji život otočanima, poručio je.

Bulj je suglasan kako je riječ o PR-u. Ovo je vrijeme kada (političari) moraju obići otoke, Sinjsku alku i Knin, rekao je Mostov zastupnik. Oni govore o subvencioniranju vode, a voda bi trebala biti besplatna. Sve su to lažna obećanja našoj zaboravljenoj Dalmaciji, ustvrdio je Bulj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!