12:54 / 09.10.2020.

Autor: HRT

Ministru Medvedu nagrada Veliko zlatno srce

-

-

Foto: - / -

Ministar Medved je izjavio da za njega nagrada ima posebnu vrijednost jer mu je dodijeljena od hrvatskih branitelja.
Veliko zlatno srce za ovu godinu primio je Tomo Medved, ministar branitelja. Riječ je o posebnom priznanju koje osmi put dodjeljuju Udruge branitelja i organizacije proizašle iz Domovinskog rata - za osobit doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske.

Prema riječima predsjednika Udruge branitelja Zagrebački velesajam, priznanje za 2020. godinu ide u ruke branitelja i ratnika koji je tri puta ranjen i kojem su domovina i branitelji na prvome mjestu.

- Ova nagrada je i obveza za ulaganje daljnjih napora i osmišljavanje mjera za što kvalitetniju potporu i skrb o stradalnicima Domovinskog rata, uz poziv da nastavimo zajedno raditi na tome ustrajno kao i do sada, da se nikada ne umorimo davati se za Hrvatsku i nikada ne zaboravimo naše prijatelje koji su svoje živote položili za slobodu koju danas imamo - poručio je ministar Medved.

Priznanje dodjeljuje Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam u suradnji s drugim braniteljskim udrugama osmu godinu zaredom, a dodjeljuje se za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i promicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

- Puno nagrada sam u životu primio, ali ovo je jedno od najdražih priznanja upravo zato što ga primam od hrvatskih branitelja, od ljudi koji su prošli Domovinski rat, koji razumiju te emocije i prepoznaju napore i sve što radimo u Ministarstvu hrvatskih branitelja - istaknuo je ministar Medved i posebno zahvalio predsjedniku Udruge Željku Baći, kao i svim članovima Udruge i hrvatskim braniteljima koji su prepoznali njegov rad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!