MIP: Aladrović i Ćorić se ne vraćaju u Sabor, mandati im u mirovanju

12.05.2022.

14:34

Autor: M.M./Hina/HRT

MIP: Aladrović i Ćorić se ne vraćaju u Sabor, mandati im u mirovanju

MIP: Aladrović i Ćorić se ne vraćaju u Sabor, mandati im u mirovanju

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Robert Jankovics potvrdio je da se bivši ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić ne vraćaju u Sabor, Povjerenstvo im je, naime, 'odmrznulo' i odmah u mirovanje stavilo zastupničke mandate.

Suglasili smo se da im se omogući povratak u Sabor, ali i da im se odmah, iz osobnih razloga, zamrznu mandati, rekao je Jankovics Hini.

Objasnio je pritom da svi zastupnici imaju pravo jednom tijekom mandata zamrznuti mandat iz osobnih razloga, pa ni Aladrović, ni Ćorić nisu iznimka.

To zamrzavanje ne može trajati kraće od šest mjeseci, dodaje predsjednik MIP-a koji očekuje da odluku Povjerenstva Sabor potvrdi u petak.

Nije želio komentirati opasku da su dvojica bivših ministara, umjesto povratka u Sabor, radije odabrali povlasticu šest plus šest, dakle da šest mjeseci primaju plaću koju su imali kao ministri, a drugih šest polovicu.

MIP o tome ne odlučuje, kratko je rekao Jankovics.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!