23:40 / 18.09.2019.

Autor: HRT

MIP odobrio vođenje kaznenog postupka protiv Kuščevića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo ranije je Kuščeviću skinulo zastupnički imunitet.
Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora je slijedom zahtjeva Državnog odvjetništva i Uskoka jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika i donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti.

- Lovri Kuščeviću ukinut imunitet
- Nekretnine Lovre Kuščevića pod istragom, policija pretražila njegovu kuću

O tome je saborske zastupnike večeras izvijestio predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Željko Tušek.

Uskok je početkom rujna pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana. Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo ranije je Kuščeviću skinulo zastupnički imunitet.

Povjerenstvo je razmatralo i zahtjev donedavnog ministra državne imovine Gorana Marića o ponovnom obnašanju zastupničke dužnosti i donijelo odluku o prestanku mirovanja njegovog mandata, kojom njegovom zamjeniku Mati Čičku prestaje zastupnički mandat. MIP je, među ostalim, donio odluku o prestanku mirovanja zastupničkog mandata (bivšem ministru poljoprivrede) Tomislavu Tolušiću i prestanku mandata zamjenice zastupnika Vesni Bedeković (aktualnoj ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike).

- MIP je u slučaju privatne tužbe odlučio da se imunitet ne skida zastupniku Ivanu Klarinu, jer će se postupci za kazneno djelo klevete moći voditi nakon prestanka mandata, izvijestio je Tušek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!