MIP skinuo imunitet Stjepanu Kovaču

15:31 / 10.09.2021.

Autor: HRT/Hina/I.B.

MIP

MIP

Foto: HTV / HRT

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je skinulo imunitet i dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora za SDP-ovog saborskog zastupnika Stjepana Kovača, bivšeg gradonačelnika Čakovca.

Zahtjev za skidanje imuniteta i lišavanje slobode Kovača poslalo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Kovača se sumnjiči da je uoči lokalnih izbora u svibnju iscenirao prijetnje smrću kako bi doznao identitet osobe koja stoji iza internetske stranice stjepankotac.

Kovač sada može biti uhićen, a istražitelji krenuti u pretres njegova doma i drugih prostorija. Po uobičajenoj praksi, MIP uvijek kada to traži DORH skida imunitet zastupniku.

U jutrošnjoj akciji policije i USKOK-a na području Međimurja uhićeno je više osoba pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela, među kojima i međimurski župan Matija Posavec.

Posavec je prema neslužbenim informacijama osumnjičen za djelo koje nije povezano s Kovačem, da je primio 10.000 kuna za zapošljavanje u međimurskoj Županijskoj upravi za ceste (ŽUC).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!