11:18 / 15.07.2019.

Autor: A.M./HRT

Mirela Holy: Milanović ima snažnu političku karizmu

-

-

Foto: - / -

O aktualnim političkim temama razgovaralo se u emisiji Studio 4 s Mirelom Holy.
SDP se složio oko predsjedničkog kandidata za izbore, konsenzus je postignut i, nakon što je zeleno svjetlo dobio Milanović, a SDP polučio dobre rezultate na Europskim izborima, spomenuta stranka počela je rasti. O aktualnim političkim temama razgovaralo se u emisiji Studio 4 s Mirelom Holy.

- Mislim da je to logično jer da se nije takvo što dogodilo,  mislim da bi SDP krenuo u nove sukobe i podjele, a to bi bilo pogubno za stranku, izjavila je Mirela Holy.

Na pitanje što je uzrok rasta popularnosti SDP-a, dodala je:

-Mislim da je jedan od glavnih razloga taj što su se pred same europske izbore zaustavili kontinuirani sukobi koj su se događali, rekla je Holy.

Holy je iznijela i argument koji Milanoviću ide na ruku kada je u pitanju predsjednička kandidatura.

- Moram priznati da sam pomalo iznenađena što je išao sa sloganom "Predsjednik s karakterom" jer bih ja rekla da je njegov karakter jedan od jako velikih problema koje je imao tijekom političke karijere, zaključila je Holy.

Nadodala je da je riječ o predsjedničkom kandidatu koji "bez sumnje ima političku karizmu" i to smatra njegovom prednošću u predsjedničkoj utrci.

- Moja je procjena da je pogriješio na onoj premijernoj press konferenciji gdje je potvrdio da ide u kandidaturu paralelno dok ga je Predsjedništvo SDP-a potvrđivalo kao kandidata, i to što je kalkulirao s time da nije kandidat ljevice, zaključila je Holy.

Holly se osvrnula i na položaj aktualne predsjednice u kontekstu krize u Vladi, ali i HDZ-u.

- Rekla bih da je njezina pozicija oslabljena u odnosu na stanje prije nekoliko mjeseci, i to ponajprije zbog tih negativnih događaja, rekla je.

Komentirala je i predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru.

- Mediji su ga polako počeli "bušiti" pokušavajući pokazati njegovu nevjerodostojnost, da on nije čovjek iz naroda i  da je to čovjek koji raspolaže jako velikom količinom i nekretnina i novca te da se ne može predstavljati kao neka obična osoba, zaključila je Holy.

Izjavila je i da bi Zoran Milanović mogao biti zabrinut zbog kandidature Miroslava Škore te iznijela svoje prognoze za drugi krug predsjedničkih izbora.

- Sigurno će ulaziti predsjednica države i moja je procjena da će ići Zoran Milanović, naravno ukoliko ne bude radio neke velike greške tijekom kampanje, dodala je Holy.

Komentirala je i afere u Vladi.

- Nisam sigurna da Andrej Plenković u ovom trenutku ima snagu unutar stranke da preokrene trend, dodala je.

Na posljednjoj sjednici glavnog odbora Mirela Holy je imenovana predsjednicom savjeta za zeleni razvoj.

- Spremna sam SDP-u pomoći u tom dijelu, zaključila je Holy.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!