14:03 / 09.02.2022.

Autor: Nikolina Ćosić/Studio 4/B.A./HRT

Mirku nakon požara stigao novi kontejner: "Najviše će mi nedostajati obiteljske slike"

Mirko Divjakinja

Mirko Divjakinja

Foto: Studio 4 / HRT

U selu Roviška kod Gline 76-godišnjem Mirku Divjakinji izgorjela su dva kontejnera u koja se uselio nakon što je u potresu ostao bez kuće. Na sreću, u vrijeme požara nije bio u kontejneru pa nije stradao. U jednom kontejneru živio je sam, a u drugom je bio sanitarni čvor. Tijekom dana stigao je novi. Glinska dogradonačelnica Branka Bakšić-Mitić upozorila je da kontejneri na području grada imaju probleme s električnim instalacijama te je pozvala da se prekontroliraju strujni priključci.

Javljajući se s mjesta događaja za HTV-ovu emisiju Studio 4, Nikolina Ćosić izvijestila je da je, nakon što su vatrogasci i policija proveli izvide, utvrđeno da je uzrok požara kvar na hladnjaku, gdje se dogodio kratki spoj.

- Danas, 9. veljače, obavljen je očevid u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja, kojim je utvrđeno da je do požara došlo zbog kvara na električnom uređaju (hladnjak) koji se nalazio neposredno na ulazu u kontejner. Požar se proširio na unutrašnjost dvaju kontejnera koji su u potpunosti izgorjeli. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, objavila je PU sisačko-moslavačka.

Izgorjeli kontejneri Mirku su proteklih 13 mjeseci zapravo predstavljali cijeli njegov život.

- Pa čujte, što da vam kažem... Prvi dojam bio je, ono - strašno. Odmah sam pomislio, kud sad, što sad... Ali budući da sam ja inače takav tip, smiren, staložen, nastojim sam sebe kontrolirati, da se ne izlažem psihičkim i raznim traumama, pa sam ostao smiren. Iako, bol je teška, gubitak toga svega, od dokumenata, osobne... - rekao je Mirko za HRT.

Dodao je da će mu najviše nedostajati obiteljske slike.

- Ali što možete, tako se dogodilo. Život ide dalje, kaže.

Istaknuo je i pomoć dogradonačelnice Gline Branke Bakšić-Mitić, rekavši kako joj to nikad neće zaboraviti. Sinoć je prenoćio kod susjeda, a večeras će spavati u novom kontejneru, koji mu je danas stigao.

Kaže da se potresa i požara ne boji. Kuća mu je dobila crvenu naljepnicu, nada se izgradnji nove.

- Nadam se da mi naprave bar nešto, ne mora biti ovako kao što je bilo, nego da naprave za mene i suprugu da imam 55 kvadrata, što nam po zakonu pripada, poručuje.

Osim supruge, Mirko ima još dva suputnika - psa.

- Ja nekad stanem u taj stadij da se smijem sam sebi. Kad sjednem, oni su oko mene. I razgovaramo. Rekoh, Bože mili, da te netko čuje, rekao bi - stara budala je poludjela, smije se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!