Mirna noć za zadarske vatrogasce

19:50 / 01.01.2022.

Autor: Kristina Tartaro/Dnevnik/IMS/HRT

Javljanje iz Zadra

Javljanje iz Zadra

Foto: Dnevnik / HRT

Hitne su službe diljem Hrvatske spremne za intervenciju 0-24. Budne cijele godine, pa i za novogodišnju noć. Iako je 2021. zadarskim vatrogascima donijela mnogo posla, srećom, sinoć je bilo mirno.

- Bile su tek 4 manje intervencije, javila je za Dnevnik HTV-a Kristina Tartaro.

- Riječ je o intervencijama na 2 kontejnera, jednom napuštenom stanu i jednom starom vozilu. Većih posljedica nije bilo, objasnio je Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar i predsjednik županijske vatrogasne zajednice.

Zahvalio je svim građanima koji su se pridržavali uputa vatrogasaca i policije.

Prošlo ljeto bilo je zahtjevno - u središtu Zadra, između ostalog, izbio je veliki požar, a brzom intervencijom je spriječena velika katastrofa.

Šoša je rekao da je to bila jedna od najzahtjevnijih intervencija u njegovoj 45-godišnjoj karijeri. Objasnio je da je požar izbio u staroj gradskoj jezgri gdje je više desetaka stanova spojeno u jedan stambeni blok, a povezani su drvenom konstrukcijom. Cijeli poluotok je požarna zona i zato je važno, naglasio je, brzo djelovati.

Brzom intervencijom sanirani su veliki požari kako na kopnu, tako i na otocima, rekao je, kada su se spašavale kuće.

- Mi vatrogasci smo profesionalci, spremni smo 365 dana u godini, rekao je.

Objasnio je da tijekom ljeta imaju pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društva, zimi to malo zamre, ali preko ljeta su potpuno spremni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!