11:18 / 29.02.2020.

Autor: Eugen Husak/Dnevnik/IMS/HRT/T.V.

Miroslav Škoro predstavio Domovinski pokret

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stranka Miroslava Škore zvat će se Domovinski pokret, a oko nje bi se trebale okupiti stranke desnice koje su ga poduprle na predsjedničkim izborima.
Na predsjedničkim izborima nije uspio, ali od politike nije odustao. Miroslav Škoro, i službeno, vratio se u političku arenu.  U skladu s najavama predstavio je svoju stranku. Nazvao ju je Domovinski pokret Miroslava Škore.

Na osnivačkoj skupštini u Zagrebu istaknuo je da u svojem pokretu ne želi one koji misle trgovati mandatima.

- Ne osnivam stranku jer želim, već zato što moram, rekao je Škoro. Istaknuo je da u svom pokretu ne želi one koji misle trgovati mandatima te poručio onima koji mu se zato misle priključiti neka i ne pokušavaju.

- Vladavina prava jedan je od tri stupa svakoga pravednog društva, rekao je Škoro i poručio da vlast postoji kako bi služila narodu.

Bivši kandidat za predsjednika Republike Miroslav Škoro rekao je da su dobrodošli svi oni koji su ga podržali u utrci za Pantovčak i razgovarat će s njima dok ne postignu pravedan dogovor, ali i poručio kako jamči da je jedini uvijek sigurni partner hrvatski narod.

Osnivačku skupštinu novinari su mogli pratiti isključivo preko prijenosa na Škorinoj Facebook stranici. Okupilo se, kaže Škoro, 175 pristaša. Cilj je stvoriti pokret koji će na parlamentarnim izborima srušiti višegodišnju vlast HDZ-a i SDP-a.

- Naš cilj nisu fotelje, naš cilj nisu plaće, naš cilj nije trgovina. Naš cilj nije biti na vlasti pod svaku cijenu. Naš cilj je slušati ovaj narod, rekao je Škoro.

Pokret se zalaže za manje birokracije i manje poreza. Na Jadranu žele proglasiti isključivi gospodarski pojas, a ratnim agresorima naplatili bi odštetu. Propitali bi i broj mandata te prava predstavnika manjina u Saboru.  

U Europskoj uniji provodili bi suverenističku politiku, pa je što se toga tiče, kaže, bliskiji Janši i Orbanu nego Plenkoviću. On pak poručuje da ga je Škoro, kao stari HDZ-ovac, iznenadio kritikama na račun svoje bivše stranke.

U HSP-u koji je danas u Gospiću održao izvanredni Sabor poručuju da su spremni razgovarati sa Škorom i ostalima na desnici.

A Škoro poručuje kako zasad nema razloga razgovarati s HDZ-om. No nakon izbora, kaže, baš kao nekad Franjo Tuđman spreman je sjesti za stol i s crnim vragom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!