13:45 / 15.05.2019.

Autor: B.V.M./P.F./Hina/HRT

Mirovinska reforma ide dalje, ali uz izmjene

-

-

Foto: - / -

Novac ne bi trebalo trošiti na birokraciju, nego u druge svrhe, tvrdi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar
Ako i bude referenduma, mirovinska reforma ide dalje, ali uz četiri izmjene koje su zatražili građani koji su dali potpise za raspisivanje referenduma inicijative "67 je previše", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar uoči sastanka užeg kabineta Vlade. 

- Mislim da ne bi trebalo biti referenduma nego bismo trebali sjesti i dogovoriti se o pitanjima zbog kojih su prikupljani potpisi. Trebalo bi uštedjeti tih stotinjak milijuna kuna i od njih izgraditi vrtiće, škole ili stanove, kazao je Predrag Štromar.

Naglasio je da treba slušati glas tih 600.000 građana jer ako su oni glasali, onda bi ta odluka trebala proći i na referendumu. 

- Građani su dali svoje mišljenje i mi ih trebamo slušati. Ipak treba raditi i na reformama, a veliki dio reforme je već napravljen u mirovinskom sustavu, rekao je.

Njegovu ideju komentirao je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

- Referendum je demokratsko pravo. Istaknuo sam da vlada poštuje sindikate i dijalog. Na njima je da predaju potpise, a cijela sljedeća procedura je na Saboru, smatra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!