14:41 / 02.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Misa zadušnica za poginule branitelje

-

-

Foto: - / -

U povodu Svih svetih i Dušnog dana služena je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.
U povodu Svih svetih i Dušnog dana služena je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

Na misi je bilo visoko državno izaslanstvo - ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Sabora Željko Reiner i izaslanik predsjednice Republike Mate Granić.   

Nakon polaganja vijenaca ispred spomen-obilježja "Sveta Mati Slobode" sva trojica su istaknula značenje žrtve poginulih branitelja koje se moramo uvijek sjećati te su odbili komentirati aktualne događaje.

"Znamo da je ogromna žrtva plaćena za današnji mir i slobodu, naša je zadaća čuvati te uspomene, da svatko u svom području učini da Hrvatska bude bolja, a što se tiče Hrvatske vojske, mi jačamo i moderniziramo vojsku upravo u funkciji mira i sigurnosti", izjavio je Krstičević nakon mise zadušnice.

Reiner je istaknuo da je misa služena za branitelje koji su omogućili, zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom, da danas živimo u miru.

I Mate Granić je rekao kako je misa zadušnica na Dušni dan najmanje što možemo učiniti za hrvatske branitelje, za one koji su dali sve za domovinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!