14:23 / 29.11.2021.

Autor: Studio 4/IMS/HRT

Mišić: Vjerujem da će me kao kandidata prepoznati oni koji su glasali za Liovića i Juričić Spasović

Matej Mišić

Matej Mišić

Foto: Studio 4 / HTV

U drugi krug utrke za predsjednika zagrebačkog SDP ušli su Matej Mišić i Viktor Gotovac, koji je osvojio gotovo dvostruko više glasova od Mišića. Iduću subotu je nova utakmica. Krećemo od 0:0 i vjerujem da je ta razlika itekako nadoknadiva, pogotovo jer su moji drugi sukandidati Darko Liović i Danica Juričić Spasović imali slične ideje i programe, rekao je Mišić u HTV-ovoj emisiji "Studio 4".


Vjerujem da oni koji su Liovića i Juričić Spasović dali povjerenje, da će u drugom krugu izaći na izbore i u meni prepoznati svog kandidata, rekao je Mišić. Dodao je da se ne namjerava uključivati u bilo kakvu vrstu negativne kampanje te da će ako bude izabran za zagrebačkog predsjednika SDP-a, u svoj rad uključiti sve kandidate koji su bili na izborima.

Mišić je aktivan i kao vijećnik u gradskoj četvrti Novi Zagreb – istok, gdje otvara sve one teme o kojima je govorio kao oporbeni zastupnik u Gradskoj skupštini. Kao dvije ključne teme ističe problem odlagališta otpada i prometa. Očekujem da se ostvari sve ono što je bilo u predizbornim programima, kako SDP-a tako i našeg koalicijskog partnera Možemo!, kazao je. 

Smatra da SDP treba biti stranka koja okuplja. Na taj način sam i vodio kampanju, kazao je.

- Činjenica je da je u raspuštanju zagrebačke organizacije bilo određenih pogrešaka. Moramo razgovarati s ljudima i pozvati ih da nam se pridruže, kaže i ističe da je bitno privući mlade ljude.

Ako budem izabran za predsjednika zagrebačkog SDP-a, onda će se SDP vratiti u svaki mjesni odbor, u svaku gradsku četvrt i baviti se konkretnim problemima građana, poručio je. Nažalost rad u prošlih nekoliko godina je bio više entuzijazam nekoliko pojedinaca nego organizirani rad i to je ono što trebamo mijenjati, premalo smo razgovarali o politikama, a previše o osobnim odnosima, istaknuo je Mišić. 

U posljednja dva ciklusa SDP nije imao svog kandidata za gradonačelnika, a nekako se uvijek očekuje da će onaj koji je predsjednik zagrebačke organizacije biti i kandidat za gradonačelnika. Mišić kaže kako se u toj ulozi može zamisliti.

- Ono što je moj stav je da svatko tko se kandidira za funkciju predsjednika gradske organizacije mora biti spreman preuzeti odgovornost da bude SDP-ov kandidat za gradonačelnika. Međutim, ja ću kao i uvijek staviti interes stranke iznad vlastitog interesa. U ovom trenutku mogu reći da sam spreman za četiri godine izaći i biti SDP-ov kandidat 2025. godine, no ukoliko u javnosti bude osoba koja će imati veće šanse za pobjedu apsolutno nemam nikakvih problema sa time da prepustim tu kandidaturu, rekao je. 

Suradnju s Možemo! ocjenjuje kao vrlo korektnu, no ističe da se SDP mora znatno jasnije postaviti i profilirati i prezentirati svoju politiku.

- Mi od početka ove suradnje u Gradu nemamo legitimno izabrano vodstvo i to ćemo dobiti sljedeću subotu. Očekujem da SDP na svakoj sjednici Gradske skupštine ima barem jednu svoju točku dnevnog reda gdje ćemo prezentirati svoje politike za što ćemo tražiti podršku našeg koalicijskog partnera, kao što on traži podršku za prijedloge koji dolaze iz njihove Gradske uprave. Mi moramo surađivati, pogotovo što se u posljednjih nekoliko godina Grad uništavao s lošim prijedlozima i proračunima i korupcijskim aferama – promjena u Gradu je nužna, kaže i dodaje kako smatra da će građani već nakon šest mjeseci novog vodstva gradske organizacije u SDP-u vidjeti stranku koja želi dobro Zagrebu i koja radi dobro za njega.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!