Mišo Kovač i župan Boban darovali ultrazvučni uređaj za Kliniku za plućne bolesti

23:45 / 07.06.2022.

Autor: Hina/HRT

Mišo Kovač

Mišo Kovač

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Glazbenik Mišo Kovač i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban predali su u utorak u zgradi županije ravnatelju KBC-a Split Juliju Meštroviću color doppler ultrazvučni uređaj SonoScape E2, koji će služiti Klinici za plućne bolesti, u kojoj se legendarni pjevač liječio. 

Tom prilikom župan Boban uručio je Miši Kovaču plaketu za izniman doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi, a za što mu je Kovač zahvalio, priopćeno je iz Splitsko-dalmatinske županije. 


Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović zahvalio je Miši Kovaču i Splitsko-dalmatinskoj županiji na ovoj vrijednoj donaciji KBC-u.


- KBC Split je dobio vrijedan uređaj transportni ultrazvuk koji osobito služi kolegama na pulmologiji i svim bolesnicima, a osobito bolesnicima s COVID-om i sa sindromom nakon preboljeloga COVID-a, istaknuo je Meštrović.


Naglasio je kako će taj uređaj unaprijediti rad Klinike za plućne bolesti i cijele bolnice.


Mišo Kovač je u nedjelju, 6. lipnja, pred oko 30.000 gledatelja na splitskom Starom placu održao koncert "Samo nas nebo rastavit može". Danas je objasnio kako mu je želja bila ovaj medicinski uređaj dodijeliti nakon samog koncerta kako bi se iskazalo poštovanje prema liječnicima i svim djelatnicima splitskog KBC-a. Podsjetio je kako je za taj koncert podijelio tri tisuće karata hrvatskim braniteljima i liječnicima te medicinskom osoblju.


- Braniteljima dugujemo vječnu zahvalnost za našu Domovinu, a liječnicima i medicinskom osoblju hvala na svemu što rade na spašavanju naših života, posebice u vrijeme pandemije. Za kraj poručujem Dalmatincima - samo nas nebo rastavit' može!, poručio je danas Mišo Kovač.


Ovo je drugi put da Mišo Kovač donacijom pomaže splitskom KBC-u. On je 2018. godine donirao KBC-u Split 100 tisuća kuna za defibrilator, a sada je napravio istu gestu i to za odjel na kojemu se i sam liječio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!