Mještani Plaškog dobili ljekarnu

14.12.2022.

17:13

Autor: Tanja Kuturovac/Regionalni dnevnik/HRT

Više neće do ljekarne putovati 20 km

Više neće do ljekarne putovati 20 km

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Mještani male ličke općine Plaški dobili su ljekarnu. Za njih je to velika vijest, jer su dosad morali, pa čak i po najobičnije tablete protiv bolova, putovati u 20 kilometara udaljen Josipdol ili Ogulin. Ljekarna će služiti i mještanima Saborskog koji su još udaljeniji.

Plaški je velika općina s malo stanovnika. Tek rijetki putnik, uglavnom namjernik posjeti ovaj dio Karlovačke županije. Zato svaka nova investicija - pa bila to i ljekarna - ovdašnjim stanovnicima mnogo znači.

- Još dok smo punili ljekarnu ljudi su dolazili, a nisu ni znali da nije otvorena i već su pitali kad će biti, rekao je magistar farmacije Antonio Boljkovac.

U obnovu zgrade u kojoj je ljekarna, županija je uložila 250 tisuća kuna.

- Prvenstveno je jedan cilj razvitak ruralnog područja. Omogućiti našim sumještanima, pogotovo sad ovdje u općini Plaški da imaju sve uvjete kako bi mogli raditi i živjeti na ovom području, rekla je Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica karlovačke županice.

Županija je financirala i obnovu stana za liječnika te ambulantu obiteljske medicine. Imaju i stomatologa.

- Jako smo jako zadovoljni što nam je ljekar došao ovdje, Milica nas pazi, donosi nam lijekove, rekla je jedna mještanka.

- Ima i previjanja i terapija, i kućnih posjeta, ima svega, definitivno, rekla je Milica Zamaklar, medicinska sestra u ordinaciji opće medicine Plaški.

Uz novu ljekarnu u Plaškom će mirnije dočekati zimu. Jer kad ovdje zatrpa snijeg, teško je doći i do centra, a kamoli u drugu općinu ili najbliži grad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!