22:20 / 21.01.2019.

Autor: M.Š./Hina

Mještani Sućurja dobili liječnicu iz Makedonije

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: - / -

Liječnica će brinuti o 300 pacijenata, a do danas troje liječnika iz Jelse svakodnevno je putovalo i izmjenjivalo se u ambulanti u Sućurju.
Sućuraj na Hvaru od ponedjeljak ima liječnicu, mladu Makedonku koja se javila na natječaj koji je otvoren ljetos i na koji se dosad nitko nije javljao, bez obzira što se osim plaće i stana nudio i godišnji bonus od 50 tisuća kuna, doznaje se u ponedjeljak navečer  od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

- Liječnika ni za lijek: Plaća, stan, bonus od 50.000 kn i - ništa!
- Plaća, stan i more, a doktora ni za lijek
- Traži se liječnik u Sućurju na Hvaru - nudi se plaća, stan...

Kako je rekao ravnatelj Petric, lokalna je samouprava shvatila da više nije dovoljno dati liječniku smještaj, pa je načelnik općine ponudio i dodatnu naknadu što je očito urodilo plodom.

Nova je liječnica dio staža odradila u Makedoniji, a u Hrvatskoj je trebala polagati šest dodatnih ispita koje je položila, što je obvezno kako bi joj se priznala inozemna diploma.

- Ovo je prvi put u povijesti našeg županijskog Doma zdravlja da nam dolazi raditi netko  tko nije iz Hrvatske. Kolegica je zadovoljila sve uvjete natječaja, položila je sve ispite, dobila je sve papire, od MUP- a višekratno tražene suglasnosti i danas joj je prvi radni dan. Napokon da u Sućurju pacijenti opet imaju svog liječnika za stalno, rekao je ravnatelj Petric.

Liječnica će brinuti o 300 pacijenata, a do danas troje liječnika iz Jelse svakodnevno je putovalo i izmjenjivalo se u ambulanti u Sućurju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!