18:43 / 06.02.2020.

Autor: Tanja Kuturovac/Dnevnik/B.A./HRT

Mlada obitelj bez doma: Spasili samo tri dude i papigu

-

-

Foto: - / -

Grad Ozalj odlučio je obitelj privremeno smjestiti u jednu od gradskih kuća. Crveni križ od jutra provodi akciju prikupljanja pomoći. Sve im je potrebno.
U požaru, koji se prije dvije noći dogodio u Ozlju, bez doma je ostala mlada peteročlana obitelj. Vatra, koja je najvjerojatnije planula zbog neispravnog dimnjaka, progutala je kuću u kojoj su živjeli.

Uspjeli su spasiti samo papigu i dude za svoje tri male djevojčice. U pomoć su im odmah priskočili mještani, Crveni križ i lokalna vlast. Požar je ovu kuću, gotovo do temelja, uništio za samo 20-ak minuta. Jasna, suprug i troje djece jedva su uspjeli na vrijeme izaći iz kuće.

- To sve brzo se dogodilo da jednostavno ništa nismo stigli. Ni dokumente, ništa, kaže Jasna Stojković. U pomoć su im priskočili prvi susjedi, koji su kroz kuhinjski prozor vidjeli da susjedna kuća gori.

- To je bilo u tako kratkom roku, Jasna je već stajala s dvoje djece, gola i bosa tako reći, kaže Sanja Opalički. Prenoćili su u njihovoj kući. Trima djevojčicama, u dobi od dvije do pet godina, uspjeli su spasiti samo - dude. I papigu Zvrku. Sve ostalo trebat će nabaviti.

- Ono najnužnije baš, ni frižidera, ničega nema. Od veša isto za cure, kaže Jasna Stojković. Grad Ozalj odlučio je obitelj privremeno smjestiti u jednu od gradskih kuća. Crveni križ od jutra provodi akciju prikupljanja pomoći.

- U roku od tri sata su građani, uz pomoć nas, prikupili osnovne stvari za život, hranu, posteljinu, krevete, čak i četkice za zube, rekla je Sanja Valčić, ravnateljica Crvenog križa Ozalj. Na poziv upomoć odazvali su se i prijatelji, poznanici...

- Sada smo, evo, tu za krevet ovo i... A svi pomažemo pomalo, kaže Manuela Kadak iz Reštova.

U ovoj će kući ostati do daljnjega, dok grad Ozalj do kraja ne uredi drugi objekt samo za njih.

- Već sam i suza isplakao, i pred ženom i pred djecom, i pred svim ovim dragim ljudima, kaže Antonio Stojković.

Za mladu obitelj Stojković život počinje iznova. Unatoč tragediji, lijepo je znati da ipak nisu - sami.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!