11:41 / 24.03.2018.

Autor: S.M./HRT

Mladež HDZ-a: Potpora ratifikaciji Konvencije uz interpretativnu izjavu!

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

Mladež Hrvatske demokratske zajednice dala je punu potporu nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću u nastavku procesa ratifikacije Istanbulske konvencije uz interpretativnu izjavu. 

U priopćenju stoji: Mladež Hrvatske demokratske zajednice dala je punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću u nastavku procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji - s uključenom interpretativnom izjavom kojom se otklanjaju kriva tumačenja same Konvencije. Odluka je donesena jednoglasno na jučerašnjoj zajedničkoj sjednici Predsjedništva Mladeži HDZ-a i Koordinacije predsjednika županijskih odbora Mladeži HDZ-a.

Zaključeno je kako su nakon interpretativne izjave u kojoj Vlada RH navodi da su ciljevi Konvencije isključivo zaštita žena od nasilja i sprječavanje nasilja u obitelji, a da njene odredbe ne sadrže nikakvu obvezu uvođenja "rodne ideologije" u hrvatski pravni i obrazovni sustav, uklonjene dvojbe koje su bile prisutne kod članica i članova Mladeži. Posebno što će se Konvencija primjenjivati u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i ustavnom definicijom braka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!