10:44 / 12.08.2020.

Autor: T.D./Hina

Mladež HDZ-a: Prioritet donositelja odluka trebaju biti mladi

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

U povodu Međunarodnoga dana mladih, koji se obilježava 12. kolovoza, Mladež HDZ-a poručila je kako prioritet donositelja odluka trebaju biti mladi.
U povodu Međunarodnoga dana mladih, koji se obilježava 12. kolovoza, Mladež HDZ-a poručila je kako prioritet donositelja odluka trebaju biti mladi, njihovo ekonomsko osamostaljivanje kroz kvalitetno obrazovanje, siguran posao i lakše stjecanje prve nekretnine.

Danas se obilježava Međunarodni dan mladih, dan koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, a svake godine je posvećen nekoj temi koja je od važnosti za mlade u svijetu ili im predstavlja izazov.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja je Angažman mladih za globalno djelovanje te je cilj istaknuti važnost jačanja zastupljenosti mladih u formalnim političkim institucijama te djelovanje mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini, stoji u priopćenju Mladeži HDZ-a.

Poručili su da je rad na što većoj institucionalnoj zastupljenosti mladih u Hrvatskoj na svim razinama jedan od njihovih glavnih ciljeva. Smatraju da mladi ne smiju biti kreatori budućih politika, već trebaju odlučivati o politikama koje ih se tiču danas, jer znaju što im je potrebno za razvoj i siguran život.

- Izazovna vremena u kojima se cijeli svijet nalazi pokazuju kako su najpogođenija društvena kategorija upravo mladi, ustvrdili su.

Dodaju da zato glavni prioritet svih donositelja odluka danas trebaju biti mladi, u prvom redu oni koji završavaju svoje obrazovanje i u ovom složenom razdoblju traže svoju priliku.

- Ekonomsko osamostaljivanje mladih kroz kvalitetno obrazovanje, siguran posao i što lakše stjecanje prve nekretnine ključni su prioriteti za sve mlade, ali i za rad Mladeži. To je preduvjet i za podizanje vlastite obitelji, odnosno demografsku obnovu Hrvatske, stoji u priopćenju.

Izrazili su zadovoljstvo što su prepoznate potrebe mladih i uvrštene u službeni Program Vlade, među kojima je poticanje samozapošljavanja mladih sa 130 tisuća kuna, 10 milijardi kuna za programe i mjere zapošljavanja, ukidanje poreza na promet nekretninama, dodatnih 50 tisuća stipendija za učenike i studente, nastavak reforme i ulaganje u modernizaciju školstva, roditeljske naknade u iznosu pune plaće, subvencija za dodatnih 20 tisuća stambenih kredita.

- Svaki poticaj mladima društvu će se višestruko vratiti, a posebno smo zadovoljni da je to stav i nove Vlade Republike Hrvatske. Na tom putu Mladež će se snažno zalagati za mlade i biti predstavnik svoje generacije u hrvatskoj politici, poručili su.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!