17:34 / 02.10.2018.

Autor: HRT

Mladi Dubrovčani lakše do stana

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za tri godine tri nove zgrade - u Solitudu bi uskoro trebalo niknuti 50 novih stanova za Dubrovčane.
Cijena četvornoga metra stana u Dubrovniku je u prosjeku 3 tisuće eura, zato je mladim Dubrovčanima gotovo nemoguće riješiti pitanje vlastita stana. Dubrovački gradonačelnik predstavio je projekt poticane dubrovačke stanogradnje - Solitudo prema kojemu će se graditi čak 3 nove stambene zgrade. 

Za tri godine tri nove zgrade  - u Solitudu bi uskoro trebalo niknuti 50 novih stanova za Dubrovčane. Prvih 10 godina stanovi se uzimaju u najam za 1.500 kuna mjesečno, a nakon 10 godina te stanove stanari mogu kupiti. Novac koji plate za najam, kasnije ulazi u vrijednost stana - a sve kako bi se izbjegle manipulacije, odnosno kako stanovi ne bi postali apartmani za iznajmljivanje.

Za prve tri zgrade Grad planira izdvojiti oko 60 milijuna kuna; sve je podređeno što većem broju parkirališnih mjesta, a stanovi su većinom sa 3 ili 4 sobe. Nakon prve tri zgrade planira se gradnja drugih zgrada i popratne infrastrukture i vrtića. Koji su kriteriji za ulazak na listu za stanove znat će se do konca ove godine, a potkraj iduće počinje gradnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!