17:10 / 21.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Mladi znanstvenici u Varaždinu

-

-

Foto: - / -

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) tri je dana domaćin srednjoeuropske znanstvene konferencije posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima.
Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) tri je dana domaćin srednjoeuropske znanstvene konferencije posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima. Konferencija je tematski posvećena aktualnoj digitalnoj transformaciji.

Pojam digitalne transformacije obilježava posljednje godine ovog desetljeća. Zapravo je rriječ o sveobuhvatnoj promjeni poslovanja na temelju informacijskih tehnologija. Mijenja se sustav poslovanja, a hrvatsko je obrazovanje već zakoračilo u transformaciju u sklopu eksperimentalnog kurikuluma, projekta e-škole. 

FOI je sa svojim znanstveno-istraživačkim radom na projektu e-škole odigrao veliku ulogu, prateći promjene koje se događaju u sustavu obrazovanja, te svojim znanstveno-istraživačkim radovima u različitim ostalim područjima koja zahvaćaju sveučilišno obrazovanje.

Na trodnevnoj konferenciji sudjeluju znanstvenici, članovi akademske zajednice, studenti, profesori i ljudi iz poslovnog svijeta.

U ovom trenutku glavno je pitanje kako zaustaviti odljev mozgova iz zemlje. Paralelno se na FOI-ju događa nekoliko projekata, radionica i konferencija. Nove spoznaje proizašle iz njih tržište i obrazovanje već očekuju.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!