10:46 / 27.09.2019.

Autor: HRT

Mladić pod utjecajem alkohola izazvao prometnu u kojoj je poginuo muškarac

Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 23:30 sati prilikom čega je poginuo muškarac.
Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 23:30 sati prilikom čega je poginuo muškarac (40).

Naime, 23-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,89 g/kg), upravljao je osobnim automobilom marke Alfa Romeo zagrebačkih registarskih oznaka autocestom A3, između čvora Buzin i Lučko u smjeru zapada.

- Dolaskom do 22 km + 850 m autoceste nije držao potreban razmak, iz kojeg razloga je u izbjegavanju naleta na vozilo ispred sebe skrenuo lijevo u smjeru jugozapada te je prednjim desnim dijelom vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog automobila marke Land Rover zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak, a koji se kretao prometnom trakom u istom smjeru.

- Alfa je od naleta odbačena u smjeru sjeverozapada kojom prilikom je u zanošenju naletjela na rubni kamen i na zaštitnu ogradu. Također, uslijed udara Land Rover je odbačen u smjeru sjeverozapada gdje je uslijed nekontroliranog kretanja naletio na rubni kamen i zaštitnu ogradu.

- U prometnoj nesreći smrtno je stradao 40-godišnjak, dok 23-godišnjak nije ozlijeđen.

- U vremenu od 23.30 do 2.30 sati promet autocestom A3 bio je obustavljen od čvora Buzin do čvora Lučko u smjeru zapada,  izvijestili su iz PUZ-a..

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!