13:34 / 14.09.2018.

Autor: V.K./Hina

Mladinić oslobođen optužbe za zloporabu tvrtke

Fotografija: Zarko Basic/PIXSELL

Fotografija: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bivši vlasnik nekada uspješne tvrtke SMS Srđan Mladinić oslobođen je optužbe za zloporabu na štetu svoje bivše tvrtke u iznosu od 3,5 milijuna kuna.
Bivši vlasnik nekada vrlo uspješne tvrtke SMS Srđan Mladinić na ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Splitu oslobođen je optužbe za zloporabu na štetu svoje bivše tvrtke u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

Mladinić je oslobođen optužbe da je, kao jedini osnivač i član Uprave SMS-a, u više navrata od 2004. do 2009. zatražio isplate s računa društva u iznosu od 4,75 milijuna kuna prikazujući u knjigovodstvu taj iznos kao pozajmice.

Teretilo ga se da je uzimao novac, a da je njegova tvrtka ostvarila 1,18 milijuna kuna dobiti pa nije mogla opravdati tolike isplate.

Županijsko državno odvjetništvo teretilo ga je da je takvim postupanjem oštetio SMS za 3,5 milijuna kuna.

Na sudu je Mladinić potvrdio da je uzeo novac, ali i rekao da je novac vratio.

Na prvom suđenju 2014. Mladinić je proglašen krivim i uvjetno osuđen uz rok kušnje od pet godina.

Tom presudom određeno je i da mora vratiti spomenutu milijunsku štetu, te da pet godina ne može biti član uprave ni jednog trgovačkog društva.

Tvrtka SMS propala je nakon što je Srđan Mladinić 2009. uhićen kada je u vezi s Podravkom optužen za gospodarski kriminal i izvlačenje milijuna.

SMS se bavio soljenjem sitne plave ribe za velike prerađivače, izradom džemova, maslina i drugih prehrambenih proizvoda, te je s vremenom postao prepoznatljiv brend. Zapošljavao je 200 radnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!