12:07 / 01.12.2020.

Autor: M.Š./Hina

Mlinarić iz DP-a traži ostavku Tome Medveda

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić (DP) pozvao je u utorak potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tomu Medveda da smijeni Krunoslava Šeremeta.
Saborski zastupnik Stipo Mlinarić (DP) pozvao je u utorak potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tomu Medveda da smijeni Krunoslava Šeremeta, ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata te ustvrdio kako bi najbolje bilo da on podnese ostavku.

Govoreći o tulumu HDZ-ovaca u Vukovaru, odnosno incidentu u kojem su sudjelovali Krunoslav Šeremet i državni tajnik Stjepan Sučić, Stipo Mlinarić je u Saboru istaknuo kako Sučićevom ostavkom stvar nije gotova, odnosno još nije razriješena Šeremetova sudbina.

- Odluku o tome treba donijeti Upravno vijeće Memorijalnog centra, a u njemu sjede Sučić i Medved, pozivam Tomu Medveda da smijeni Šeremeta, a najbolje bi bilo da i on podnese ostavku, rekao je zastupnik u raspravi na slobodnu temu.

- Ustvrdio je kako ponašanje brigadira Sučića oslikava stvarno stanje i odnos članova Vlade kad je u pitanju rad državnih institucija i imovine. Ništa im nije sveto kad je ugrožena njihova pozicija i privilegije, kazao je Mlinarić pitajući se je li to novo lice HDZ-a.

Kaže i kako je Sučićevo ponašanje uobičajeno po HDZ-ovu modelu, 'tko nam što može, mi smo na vlasti'.

- Ako se neki hrabri pojedinac drzne primijeniti zakone, u namjeri da zaštiti građane i imovinu, pozvat će da ga zaštiti potpredsjednik Vlade Tomo Medved i SOA-a, a to je neprihvatljivo, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!