DHMZ izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku, uključujući crvena

07.10.2021.

07:53

Autor: B.A./Hina/HRT

Upozorenja DHMZ-a

Upozorenja DHMZ-a

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

DHMZ je za danas zbog vremenskih uvjeta izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku, od žutih za istok kontinenta i jug, do crvenog za Primorje i Istru. Crvena upozorenja, koja označavaju izuzetno opasno vrijeme, izdana su zbog vjetra. Za ostatak zemlje izdana su narančasta upozorenja.

Zbog udara bure koji je dosezao do 180 kilometara na sat, prijepodne je za sav promet bio zatvoren Krčki most, ali je prije pola sata otvoren za sva vozila osim za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Još uvijek je zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Također zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar) i Paški most. Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Zbog mjestimice obilnijih padalina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku. HAK upozorava na moguće odrone duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju.

U prekidu i katamaranske trajektne linije


U prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ;


katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Milna-Hvar-Korčula-Pomena-Dubrovnik, Sobra-Dubrovnik i Lastovo-Korčula-Dubrovnik


brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i Ilovik- Mali Lošinj.


Trajekt na liniji Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti.


Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!