Moguće ublažavanje mjera granicama sa susjedima

29.06.2020.

13:40

Autor: Vijesti/HTV4/IMS/D.M./HRT

default error photo
Čeka se signal iz Bruxellesa, ali režim prelaska granice vjerojatno ćemo liberalizirati, izjavio je Davor Božinović.
Ministar unutarnjih poslova komentirao je i mogućnost ublažavanja mjera na hrvatskim granicama prema susjednim državama. Rekao je da odluku o tome očekuje "najkasnije sutra". 

- Mi smo sad u fazi tzv. "plesa s virusom", na dnevnoj osnovi analiziramo što se događa u zemlji i u bližem i širem okruženju. EU će vjerojatno izaći s preporukama. Razgovori su u tijeku. Vjerojatno ćemo liberalizirati režim prelaska granice kad su u pitanju i državljani EU-a i naše susjedne zemlje, izjavio je Davor Božinović.

Hrvatska je prošloga tjedna uvela obvezu dvotjedne samoizolacije za sve građane koji ulaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova nakon porasta zaraženih koronavirusom. Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je kako će odustati od zahtjeva za uvođenje protumjera Hrvatskoj zabranom tranzita kroz Neum nakon razgovora s hrvatskim kolegom po dužnosti koji je najavio da će Zagreb uskoro olakšati mjere prema Bosni i Hercegovini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!