12:56 / 17.10.2020.

Autor: I.D./Dnevnik/IMS/HRT

"Moje mjesto pod suncem" za djecu lošijeg imovinskog stanja

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Cilj je da se do kraja godine prikupe sredstva za preuređenje i opremanje višenamjenskog prostora u kojem se radi s djecom lošijeg imovinskog stanja.
U Rijeci je pokrenuta nacionalna donatorska kampanja "Moje mjesto pod suncem". Cilj je da se do kraja godine prikupe sredstva za preuređenje i opremanje višenamjenskog prostora u kojem se radi s djecom lošijeg imovinskog stanja, a sve kako bi i ona imala priliku sudjelovati u aktivnostima koje im njihovi roditelji ne mogu priuštiti.

Potreban iznos je 1,2 milijuna kuna, a kampanju uz brojne partnere provodi udruga Centar za kulturu dijaloga u Rijeci.

- Cilj nam je skupiti milijun i 200 tisuća kuna kako bismo opremili prostor u kojem bismo i dalje provodili aktivnosti koje već šestu godinu provodimo s djecom koja žive u obiteljima ispod ruba siromaštva, rekla je Sandra Grozdanov iz Centra za kulturu dijaloga (CeKaDe).

- Jako puno djece oko nas ne da nemaju za izlet, mnogi nemaju za kvalitetnu prehranu. Ne da nemaju za računalo, ta djeca nemaju za tople čizmice za ovu jesen. I dužnost svih nas je zapravo okrenuti se oko sebe i pomoći im. Zato je ova akcija, i uopće udruga "Moje mjesto pod suncem", toliko važna, izjavila je Maja Sever.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!