11:35 / 21.01.2018.

Autor: HRT

Molitvena hodnja "Koracima nade u istinu" za 25 godina operacije Maslenica

-

-

Foto: - / -

U akciji Maslenica poginulo je 127 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a spomen na njih već desetu godinu zaredom čuva udruga Žene u Domovinskom ratu.
Kolona nazvana "Koracima nade u istinu" krenula je od Islama Latinskog preko Kašića do Pridrage obilježavajući 25 godina od akcije Maslenica.

Pedesetak sudionika, unatoč jakoj kiši, uz molitvu obilazi nekadašnju crtu bojišnice dugu 26 kilometara.

U akciji Maslenica poginulo je 127 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a spomen na njih već desetu godinu zaredom čuva udruga Žene u Domovinskom ratu.Večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu nastupa Klapa HRM-a Sveti Juraj i orkestar HRM-a.

A u katedrali sv. Stošije služena je misa za Domovinu. Predvodio ju je mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup. Molio je za sve koji su svoj život dali za slobodu. Molio je i za branitelje kojima je potrebna svaka pomoć da nadvladaju psihičke ili fizičke teškoće s kojima se svakodnevno suočavaju.Središnji dan i svečanost obilježavanja 25. obljetnice akcije Maslenica '93. bit će sutra kada će se održati mimohod ratnih postrojbi sa zastavama te svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu na kojoj će biti i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!