10:14 / 11.03.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Molotovljevim koktelima izazvao požar u kući kod Ludbrega

Uhićen muškarac osumnjičen za požar i prijetnje

Uhićen muškarac osumnjičen za požar i prijetnje

Foto: - / Shutterstock

Dvije zapaljene boce ispunjene benzinom i tkaninom, tzv. Molotovljeve koktele, u srijedu navečer je u kuću i na radne strojeve kod Ludbrega ubacio 39-godišnjak. Požar koji je izazvao ugasili su vatrogasci. Radne strojeve parkirane ispred kuće nije uspio zapaliti, a policija ga je pronašla i uhitila.

Ne navodeći moguće motive počinitelja za ovo nedjelo, iz varaždinske su policije priopćili kako su nad osumnjičenikom proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili da je u Svetom Đurđu izradio dvije staklene boce ispunjene zapaljivom tekućinom te zapalio u njih ugurane tkanine.


Jednu je kroz prozor ubacio u kuću 52-godišnjeg vlasnika, a drugu prema parkiranim radnim strojevima.


Zapaljiva boca ubačena u kuću izazvala je požar koji se proširio i na prostorije kuće. Boca bačena na radne strojeve također se zapalila, ali se vatra nije proširila na radne strojeve.


Požar su ugasili vatrogasci iz DVD-a Sveti Đurđ. Nitko nije ozlijeđen, a šteta se procjenjuje na pedesetak tisuća kuna.


U policiji ističu da su temeljem sudskog naloga pretražili prostorije i vozilo koje osumnjičeni koristi u Svetom Đurđu, gdje su pronašli P bocu djelomično ispunjenu tekućinom "koja mirisom upućuje na benzin" i dvije trakice tkanine. Pritom su 39-godišnjaku privremeno oduzeli i lovačko oružje, streljivo te oružane listove za držanje i nošenje oružja koje je legalno posjedovao.


Uz kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom predan je pritvorskom nadzorniku.

Iako u priopćenju ova dva slučaja ne dovode u vezu, iz varaždinske Policijske uprave priopćili su da je 52-godišnjaku, koji je također iz Svetog Đurđa, u srijedu fizičkim nasiljem i ubojstvom zaprijetio 50-godišnjak, na području obližnjih Vinograda Ludbreških.


Naveli su i da su pretragom doma osumnjičenog pronašli "predmete koji bi mogli bi se mogli dovesti u vezu sa kaznenim djelom", nakon čega je priveden i kazneno prijavljen zbog prijetnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!