MORH: 200 vojnika/mornara potpisalo ugovore o vojničkoj službi

17:36 / 15.06.2022.

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Robert Anic / Pixsell

Ministarstvo obrane potpisalo je ugovore o vojničkoj službi u trajanju od dvije godine s 200 vojnika/mornara, čime stječu status djelatne vojne osobe.

Kako se navodi u priopćenju, nakon vojničke službe pruža im se mogućnost potpisivanja ugovora na neodređeno vrijeme.

Ugovori su potpisani u Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice u Splitu, Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku Donjem, Inženjerijskoj pukovniji u Karlovcu, Topničko-raketnoj pukovniji u Bjelovaru, Središtu za obuku Zapovjedništva za kibernetički prostor i Bojnoj nuklearnoj biološkoj kemijskoj obrani na Plesu, Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi i Središtu za obuku pješaštva i oklopništva u Đakovu.

Probni rad traje šest mjeseci, a sastoji se od specijalističke vojne obuke u rodovskim postrojbama Hrvatske vojske i obuke na temelju obnašanja vojničke službe.

Po završetku obuke djelatni vojnici/mornari bit će raspoređeni u postrojbe Hrvatske vojske u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti sukladno iskazanim potrebama prema mjestu službe: Benkovcu, Bjelovaru, Brijunima, Karlovcu, Kninu, Lastovu, Petrinji, Puli, Sinju, Splitu, Učki, Varaždinu, Velikoj Gorici, Zagrebu i Zemuniku Donjem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!