12:56 / 16.03.2020.

Autor: I.D./HINA

MORH: Aktivnosti HV-a svedene na najmanju mjeru

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sigurnost i zdravlje pripadnika HV-a su apsolutni prioritet te su sve aktivnosti pripadnika HV-a svedene na manju mjeru, stoji u priopćenju MORH-a.
Ministarstvo obrane (MORH) objavilo je u ponedjeljak da su aktivnosti Hrvatske vojske (HV) uslijed pojave koronavirusa svedene na najmanju mjeru, ali spremnost HV-a nije ugrožena.

- Sigurnost i zdravlje pripadnika HV-a su apsolutni prioritet te su sve aktivnosti pripadnika HV-a svedene na manju mjeru, koja će osiguravati održavanje spremnosti i omogućiti provedbu neodgodivih zadaća, stoji u priopćenju MORH-a.

Dodaje se kako su sva zapovjedništva HV-a u stalnom kontaktu sa županijskim stožerima civilne zaštite i zdravstvenom strukom te kontinuirano prate situaciju. Otkazana su sudjelovanja HV-a na međunarodnim aktivnostima i konferencijama, vojnim vježbama i tečajevima, a odgođena je i provedba vojnih vježbi.

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) dr. Franjo Tuđman obustavljena je nastava, koja će se dalje izvoditi preko interneta.

- Obustavljene su sve nenastavne i sportske aktivnosti na HVU-u. Privremeno će biti obustavljene i autobusne linije vojno linijskog prijevoza. Otkazane su sve vojne svečanosti, proslave i druge manifestacije koje nisu u skladu s mjerama koje je propisao Stožer, navodi se u priopćenju.

Obustavit će se i sva potpora HV-a lokalnim zajednicama i institucijama civilnog društva, osim onih koji su u vezi sa suzbijanjem epidemije koronavirusa.

Zdravstveno stanje hrvatskih vojnika u Hrvatskoj i u misijama i operacijama u inozemstvu je dobro, a prati se 24 sata dnevno, ističe MORH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!