11:16 / 10.04.2019.

Autor: M.Š./Hina

MORH će zaposliti 15 doktora medicine

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uvjet za prijam u djelatnu vojnu službu nije položeni državni stručni ispit jer će kandidati koji ga nisu položili, kad budu primljeni u službu, biti upućeni na obavljanje pripravničkog staža i polaganje državnog stručnog ispita.
Ministarstvo obrane (MORH) raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 15 doktora medicine, kandidata za časnike zdravstvene službe, a za kandidate koji imaju završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok nema dobnog ograničenja.

Osposobljavanje kandidata za časnike počinje u svibnju, a kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok, bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje po posebnom programu.

- Za kandidate koji imaju završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok nema dobnog ograničenja. Naime, kandidati se nakon završetka časničke izobrazbe primaju u djelatnu vojnu službu te im se dodjeljuje časnički čin natporučnik, a potom se raspoređuju na časničku dužnost, navodi se u priopćenju MORH-a.

Uvjet za prijam u djelatnu vojnu službu nije položeni državni stručni ispit jer će kandidati koji ga nisu položili, kad budu primljeni u službu, biti upućeni na obavljanje pripravničkog staža i polaganje državnog stručnog ispita u skladu s propisima, i to o trošku MORH-a.

Prije upućivanja na osposobljavanje kandidati prolaze posebni odabirni postupak, navodi MORH.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja treba dostaviti na adresu - Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6, telefon: 01/4861-302, a rok za podnošenje prijava je 14 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!