MORH: Helikopter HRZ-a gasi požar u Bosni i Hercegovini

26.07.2022.

12:09

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Hrvatski kanader upućen u BiH

Hrvatski kanader upućen u BiH

Foto: Izvor: / MORH/HRZ

Helikopter Mi-8 MTV Hrvatskog ratnog zrakoplovstva upućen je jutros na požarište Park prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Ministar obrane Mario Banožić u priopćenju naglašava kako će Hrvatska vojska nastaviti pomagati susjednim državama u borbi s požarima kada god to bude moguće te je zahvalio svim pilotima i vatrogascima.

- U posljednjih nekoliko tjedana na požarištima u Republici Hrvatskoj, kao i u susjednoj Sloveniji i BiH, vidljiva je iskonska hrabrost i požrtvovnost naših pilota i vatrogasaca. Sve to dokaz je kako je upravo čovjek u središtu sustava. Upravo zato nastavljamo s ulaganjem u poboljšanje njihovih uvjeta života i rada, što ova Vlada radi od početka mandata, poruka je ministra obrane Banožića.

Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u Bosnu i Hercegovinu upućen je i 19., 22. i 23. srpnja 2022. radi pružanja pomoći u gašenju požara na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!