MORH: Helikopter HRZ-a upućen na gašenje požara u Sloveniju

22.07.2022.

15:18

Autor: I.Z./HRT/Hina

Helikopter HRZ-a upućen na gašenje požara u Sloveniju

Helikopter HRZ-a upućen na gašenje požara u Sloveniju

Foto: Arhiva / MORH

Uz ranije upućen helikopter Mi-8 MTV, na gašenje požara na području Renškog vrha kod Nove Gorice u Sloveniji dodatno je poslan jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenskih organiziranih snaga OSRH, priopćilo je u petak Ministarstvo obrane.
Helikopter Mi-8 MTV s opremom za gašenje požara iz vojarne Knez Trpimir u Divuljama upućen je danas u Sloveniju na gašenje požara na području Renškog Vrha u blizini Nove Gorice, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Pomoć je Sloveniji pružena na zahtjev upućen preko Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu, a sukladno Odluci Vlade o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite.

Po završetku današnjeg angažmana u Sloveniji, helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vratit će se u matičnu bazu u vojarnu Knez Trpimir u Divuljama.

U Priopćenju se podsjeća i kako su tijekom jučerašnjeg dana na gašenju požara u Sloveniji bila angažirana dva protupožarna aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga RH, Canadair CL-415 i helikopter Mi-8 MTV.

Tijekom gašenja požara ostvarili su 72 leta i izbacili 222 tone vode.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!