MORH: Hrvatski vojnik spasio od utapanja muškarca u invalidskim kolicima

08.05.2023.

18:51

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Ilustracija, hrvatski vojnici

Ilustracija, hrvatski vojnici

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Hrvatski vojnik Stjepan Rosnaki spasio je u nedjelju u Slavonskom Brodu od utapanja muškarca koji je bio vezan u invalidskim kolicima, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane (MORH).

U akciji spašavanja na Šetalištu braće Radić sudjelovao je pripadnik 3. tenkovske satnije Tenkovske bojne "Kune" koji je skočio u rijeku Savu te oslobodio unesrećenog muškarca i izvukao ga iz rijeke.

Život muškarcu vojnik je spasio zajedno sa još dvojicom građana, izvijestio je MORH.

Ministar obrane Mario Banožić vojniku je zahvalio na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti te poručio da je to još jedan od pokazatelja izvrsnosti i plemenitosti hrvatskih vojnika.

- Vjerna služba, požrtvovnost i profesionalizam duboko su ukorijenjeni u sve naše vojnikinje i vojnike. Upravo svojim primjerom, vojnik Stjepan Rosnaki potvrdio je kako se Hrvatska vojska može vrlo brzo i lako prilagoditi novim situacijama te da će biti na raspolaganju svojim građanima kad god je to potrebno, rekao je ministar obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!