MORH: Nezakonita postupanja prakticira Predsjednik Republike

09.02.2022.

19:12

Autor: HRT/B.V.

MORH

MORH

Foto: HRT / HTV

Na najnovije priopćenje s Pantovčaka stiglo je reagiranje iz MORH-a. U njemu stoji da nezakonita postupanja prakticira Predsjednik Republike koji zaobilazi i ne poštuje propisane procedure te time upravo on radi štetu pripadnicima Hrvatske vojske. 

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Priopćenje koje je objavio Ured predsjednika Republike Hrvatske dana 9. veljače 2022. „Ministar obrane nastavlja šikanirati vojni vrh i hrvatske vojnike čime ugrožava djelovanje Oružanih snaga RH“ ponovno je pokazalo koliko je Predsjednik Republike opsjednut ministrom obrane.

Zlonamjerne su i neistinite tvrdnje Zorana Milanovića u kojima ističe kako ministar obrane Mario Banožić nastavlja šikanirati vojni vrh i hrvatske vojnike te ugrožava djelovanje Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ministru Banožiću na prvom je mjestu dobrobit svakog pripadnika Hrvatske vojske i u postupanju se vodi isključivo zakonom. Nezakonita postupanja prakticira Predsjednik Republike koji zaobilazi i ne poštuje propisane procedure te time upravo on radi štetu pripadnicima Hrvatske vojske.

Kao što smo više puta naveli isplata naknada ne bi bila sporna da je zahtjev za angažiranjem hrvatskih vojnika došao službenim putem iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske u Kabinet ministra obrane što je jedino u skladu sa zakonom.

U ovom slučaju Zakon o obrani upravo provodi ministar obrane, a Predsjednik Republike kao pravi Titov gardista drži se one Titove "nemojte se držati zakona kao pijan plota".

Dok je bio predsjednik Vlade Zoran Milanović imao je priliku ulagati u Hrvatsku vojsku, ali to nije činio, štoviše svojim zanemarivanjem naštetio je Hrvatskoj vojsci. Za razliku od tog vremena, Vlada predsjednika Andreja Plenkovića u Hrvatsku vojsku ulaže više nego što se ikada ulagalo, razvija Oružane snage i drži do standarda hrvatskih vojnika, a ne koristi Hrvatsku vojsku kao svoju privatnu igračku, što radi Milanović.

Kada ministra Banožića javno poziva za dilanje nekretnina, javno pozivamo Milanovića da se očituje o adaptaciji i ulaganju u državnu rezidenciju na Hvaru uoči njegova prvog ljetovanja kao predsjednika, koja je iznosila nekoliko stotina tisuća kuna. Zanimljivo je da Maja Đerek, to nije spomenula u svojim zviždačkim svjedočenjima.

U ovom trenutku ministar obrane ne bi komentirao znakoviti izričaj kojim se Predsjednik koristi nazivajući ga „dilerom“. Ostavljamo javnosti da prosudi zašto je termin dilera tako blizak našem Predsjedniku, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!