13:30 / 09.01.2021.

Autor: V.K./Hina

MORH: Postojeći koncepti pripreme i podjele hrane na Banovini učinkovitiji

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Ministarstvo obrane priopćilo je da su postojeći koncepti pripreme i podjele hrane na potresom pogođenim područjima Banovine mnogo ekonomičniji i učinkovitiji, brži i zahvalniji.
Ministarstvo obrane priopćilo je da su postojeći koncepti pripreme i podjele hrane na potresom pogođenim područjima Banovine mnogo ekonomičniji i učinkovitiji, brži i zahvalniji nego što bi to bio kuhinjski modul HV-a "Force Provider All Electric Kitchen 600 PAX".

➡️ Posljedice potresa - nove informacije

Iz MORH-a su priopćenjem reagirali na medijske napise o kuhinjskom modulu HV-a "Force Provider All Electric Kitchen 600 PAX", koji moze pripremiti 1800 obroka dnevno, a u kojima se njegovo korištenje spominje u svrhu pomoći pripreme i posluživanja hrane stanovništvu na potresima pogođenim područjima.

Ministarstvo podsjeća da nakon snažnih potresa koji su krajem prosinca 2020.  pogodili područje Sisačko-moslavačke županije Hrvatska vojska sudjeluje u pružanju pomoći korištenjem raspoloživih resursa terenske i stacionarne logistike.

- Slijedom medijskih napisa o kuhinjskom modulu u Hrvatskoj vojsci Force Provider All Electric Kitchen 600 PAX u kojima se njegovo korištenje spominje u svrhu pomoći pripreme i posluživanja hrane stanovništvu na potresima pogođenim područjima, važno je naglasiti kako je spomenuti modul namijenjen za pripremu i posluživanje hrane u sklopu ekspedicijskog kampa na velikim vojnim vježbama, ističu iz MORH-a.

Pojašnjavaju kako je riječ o sposobnosti HV-a kojom su se bitno povećali prehrambeni kapaciteti ekspedicijskog kampa, a kuhinjski modul koristi se također i u vojnim operacijama i misijama.

Ističu da kuhinja HV-a koja se nalazi u sklopu spomenutog kuhinjskog modula, nije u potpunosti namijenjena za pripremu sirovih namirnica, već za pripremu posebno pripremljenih i pakiranih obroka koji se prije konzumacije podgrijavaju. U pripremi i podjeli obroka svojim pripadnicima, HV-a koristi kapacitete  kuhinje i restorana koji su u nadležnosti trgovačkog društva Pleter.

Postojeći koncepti pripreme i podjele hrane na potresom pogođenim područjima ekonomičniji i učinkovitiji

Iz MORH-a ističu da su, međutim, postojeći koncepti pripreme i podjele hrane na potresom pogođenim područjima puno ekonomičniji i učinkovitiji, odnosno brži i zahvalniji nego što bi to bio slučaj sa spomenutim modulom HV-a.

Ministar obrane Banožić u tom kontekstu podsjetio je da je Hrvatska vojska od prvog trenutka spremno pružila pomoć potresom pogođenim područjima istaknuvši kako je neupitno da će to sukladno svojim mogućnostima činiti i dalje.

- Hrvatska vojska od prvoga dana stavila je na raspolaganje sve svoje sposobnosti, znanja i resurse kako bi se na što brži i efikasniji način olakšao život građana s područja Sisačko-moslavačke županije. Obzirom na česta podrhtavanja tla na tom području, tim ljudima potrebna je brza i neodgodiva pomoć kako bi im se olakšala ionako teška svakodnevica. Naša je zadaća reagirati brzo i spremno, rekao je ministar Banožić.

No, navode iz MORH-a, ako se u idućem razdoblju iskaže potreba za postavljanjem kuhinjskog modula Force Provider All Electric Kitchen 600 PAX na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije, Hrvatska vojska spremna je za njegovo postavljanje i korištenje.
Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!