12:07 / 08.03.2018.

Autor: M.M.

MORH poziva muškarce na upis u vojnu evidenciju u 2018.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju.
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. i starijih godišta, koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je u skladu sa Zakonom o obrani za sve hrvatske državljanine, muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Detaljnije informacije o upisima mogu se potražiti na poveznici: https://www.morh.hr/hr/karijera-u-morh-u/ostalo/upisi-u-vojnu-evidenciju.html

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!