13:16 / 23.01.2019.

Autor: V.K./Hina

MORH raspisao natječaj za prijam 350 vojnika i mornara

Fotografija:Dusko Jaramaz/PIXSELL

Fotografija:Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo obrane raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam 350 vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu.
Ministarstvo obrane raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam 350 vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu, priopćeno je iz MORH-a.

Javni natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu raspisan je u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH i Planom prijma osoblja u djelatnu vojnu službu za 2019. godinu.

MORH podsjeća da su novim izmjenama Zakona o službi u Oružanim snagama iz 2018. godine uvedene novosti vezane za sklapanje ugovora za vojnike i mornare u djelatnu vojnu službu.

- Tako je umjesto sklapanja prvog, drugog, odnosno trećeg ugovora o vojničkoj službi na određeno vrijeme (na 4, 5 i 6 godina), predviđena mogućnost da se nakon prvog ugovora o vojničkoj službi u trajanju od dvije godine, sklopi i drugi ugovor o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme. Ovom važnom mjerom postiže se sigurnost zaposlenja i mogućnost životnog i financijskog planiranja uz sva prava koja rad na neodređeno vrijeme nosi, ističe MORH.

Navodi i da se ovim natječajem u vojničku službu u trajanju od dvije godine prima 350 kandidata, odnosno kandidatkinja za vojnika i mornara, s početkom službe 19. veljače 2019. godine.

Kandidati će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestu službe u skladu s potrebama Oružanih snaga. Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati i kandidatkinje koji se prijavljuju na natječaj moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage RH koji su propisani zakonom.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili Središnjici za upravljanje osobljem na adresi Ilica 256, Zagreb, u roku od osam dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!